Loading

Blog

blog image

interview met Personal trainer: Martin Kocken

18 March, 2015 - 13:39

Personal trainer: Martin Kocken

Martin Kocken is sinds 2010 professioneel personal trainer en lifestyle coach. Dit heeft hij drie jaar lang bij de politie Amsterdam Amstelland mogen doen. In 2013 is hij voor zichzelf begonnen, onder de naam MAKO-Health. Al zolang Martin zich kan herinneren zijn sport, bewegen en gezondheid belangrijk in zijn leven. “Dit begon in mijn jeugd met zelfverdediging en daar kwamen later fitness en krachttraining bij.” Uiteindelijk is daar ook een interesse in gezonde voeding bij gekomen. Martin: “Gezond oud worden, wie wil dat nu niet? Ik kan mensen die daar niet in thuis zijn ondersteunen en begeleiden. Dat maakt het vak van Personal Trainer zo interessant en leuk. Je kunt geweldige resultaten behalen en mensen helpen om hun doelen te behalen.”

 

Specialisatie

Martin is gespecialiseerd in spier- en conditieopbouw, het verbeteren van sportprestaties, voeding, afvallen en het verbeteren van de algehele fitheid. Hij werkt vooral met volwassenen die genoeg hebben van hun (ongezonde) leefstijl, het roer willen omgooien en gezond en fit willen worden. Daarnaast werkt hij graag met personen die hun (sport)prestaties willen verbeteren. Martin coacht graag op leefstijlverandering. Geen diëten, maar gefundeerde voedingsadviezen en richtlijnen waarmee de klant voor lange tijd gezond kan blijven. Zonder daar moeite voor te hoeven doen. Uiteraard is sporten en bewegen daarbij een belangrijk element. Martin: “Ik ga voor een duurzame leefstijlverandering. Dat lukt niet met een of twee uurtjes per week. Personal trainer en lifestyle coach ben je 7 dagen per week en 24 uur per dag.”

Behaalde resultaten

In zijn carrière heeft Martin samen met zijn cliënten al vele resultaten behaald. Een resultaat waar hij trots op is, is dat van een jonge man van 35 jaar. 183 cm lang, 102 kg en wilde eindelijk eens echt afvallen. 7 maanden later weegt hij minder dan 86 kg. Maar ook het tegenovergestelde komt voor. Een man van 38 jaar, 181 cm en slechts 51 kg. Hij wilde graag aankomen, maar dat lukte hem niet. Dit heeft natuurlijk deels met zijn metabolisme te maken, maar op dit moment weegt hij ruim 60 kg en voelt hij zich vele malen beter. Dit soort resultaten maken dat Martin zijn vak met plezier uitoefent. 

 

Werkwijze personal training

De trainingen van Martin zijn afwisselend. Meestal gaat hij naar de klant toe en wordt er buiten gesport. Het komt echter ook wel eens voor dat hij binnen in de woonkamer een training verzorgt. De trainingen zijn zo gevarieerd mogelijk en geven een full body workout, waarbij alle spiergroepen getraind worden. Daarbij wordt ook gelet op de kleinere, maar niet minder belangrijke spiergroepen. Martin staat 7 dagen per week voor zijn cliënten klaar. Bij vragen of als zij iets willen delen kan altijd contact opgenomen worden.

 

 

Spreekt de stijl en werkwijze van personal trainer Martin Kocken je aan? Maak dan direct een afspraak en zet de eerste stap naar een gezonde en fitte leefstijl.

Ga hier naar de pagina van Personal trainer Martin Kocken

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten