Loading

Blog

blog image

Personal trainer: Shirley Ruittemanz

19 November, 2014 - 10:23

Shirley Ruittemanz is al meer dan 10 jaar werkzaam als personal trainer en small group trainer. Daarnaast geeft ze verschillende soorten groepslessen, zoals Body Shape, Steps, B-kick, Kick4fun, Body Pump, Xco, Spinning en BBBB. Voorafgaand aan haar carrière als personal trainer studeerde Shirley ruim 8 jaar richting sport, beweging en lifestyle. Hierdoor geeft ze mensen niet alleen oefeningen, maar kan ze hen ook informeren over bijvoorbeeld lichamelijke klachten, voeding en bepaalde trainingsmethoden. Een compleet aanbod dus. 

Shirley: “Personal training is zo’n leuk vak. Hierbij kun je mensen echt persoonlijke aandacht geven. Daardoor kun je alles uit een training halen en boek je sneller resultaat. Het maakt me vrolijk als klanten resultaten zien en daarvan opbloeien. Met personal training kun je iemands hele leven veranderen. En natuurlijk is het ontzettend leuk dat ik een band kan opbouwen met mijn klanten.”

Specialisatie

Shirley heeft ruim 5 jaar gewerkt in een sportschool voor uitsluitend vrouwen. Daardoor kwam ze veel in aanraking met vrouwen die wilden afvallen. Maar ook met vrouwen die voor, tijdens en na hun zwangerschap in vorm wilden blijven. Trainen als je zwanger bent kan namelijk gewoon en helpt bovendien om na je zwangerschap weer snel in shape te komen. Door haar achtergrond vertelt Shirley de vrouwen niet alleen hoe ze moeten trainen, maar geeft ze ook voedingsadviezen.

 

Ondanks haar grote ervaring met vrouwelijke sporters, is iedereen welkom bij Shirley. Ze geeft personal training aan elke doelgroep: mannen, vrouwen, jong, oud, getraind of beginner. En ook verstandelijk gehandicapten kunnen bij haar terecht voor personal training. Shirley vindt het belangrijk dat mensen het trainen leuk vinden. Dit bereikt ze door veel verschillende oefeningen aan te bieden en diverse locaties en sportattributen te gebruiken. Door haar jarenlange ervaring zijn de personal training lessen heel gevarieerd.

 

Shirley: “Als we binnen trainen zet ik altijd muziek op, dit helpt mensen om te bewegen. Ik motiveer mijn klanten door ze aan te moedigen en vooral door zelf mee te doen, in tegenstelling tot sommige andere personal trainers die er de voorkeur aan geven om naast iemand te blijven staan.” 

 

Werkwijze personal training

Voorafgaand aan de personal trainingssessies vindt een kennismakingsgesprek plaats waarin onder andere doelen worden opgesteld. Shirley: “Doelen stellen geeft resultaten, resultaten geeft motivatie en motivatie geeft weer discipline.” Haar slogan is dan ook ‘Resultaten = Motivatie = Discipline’. Vervolgens wordt er aan de hand van de doelen getest en gemeten. Na het inplannen van de trainingen kan men van start. De trainingen duren altijd minimaal een uur, maar ook sessies van 90 minuten zijn mogelijk. Omdat veel mensen een kantoorbeen hebben worden de meeste lessen outdoor gegeven. Maar ook geeft Shirley les bij mensen thuis. Elke 6 weken wordt er geëvalueerd. Er wordt bekeken hoe het gaat, wat beter kan en indien nodig worden de doelen bijgesteld. 

 

Spreekt de stijl en werkwijze van personal trainer Shirley Ruittemanz je aan? Maak dan direct een afspraak op de volgende pagina.

Bekijk hier het profiel van Personal trainer Shirley Ruittemanz

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten