Loading

Blog

blog image

Personal trainer: Wesley Smit uit Nieuwegein

18 November, 2014 - 14:59

 

 

Wesley Smit is nu 4 jaar werkzaam als personal trainer bij zijn eigen bedrijf SmitPT. Daarnaast is hij bijna 6 jaar in dienst bij Sportcentrum Body-fit in Nieuwegein, waarbij hij als fitnessinstructeur heeft gewerkt. Tegenwoordig is Wesley daar nog werkzaam als groepslesinstructeur. De passie voor sport ontstond al op jonge leeftijd. Na de opleiding Sport & Bewegen (CIOS) is hij na zijn stage bij de sportschool blijven hangen en hier gaan werken. In deze periode heeft Wesley diverse diploma’s behaald: de specialisaties Personal trainer, Fitness 1 en 2, Aerobic 1 en 2 en diverse diploma’s voor de Les Mills lessen.

 

“In de fitness heb ik gemerkt dat ik het fijn vind om persoonlijk contact te hebben met mensen, ze te begeleiden, te coachen en ze plezier te laten hebben in sporten. Tel daar mijn interesse in voeding, sport en beweging bij op en mijn droom om als zelfstandige personal trainer aan de slag te gaan en mensen echt 1 op 1 te kunnen helpen is geboren.” zegt Wesley 

 

Specialisatie

Wesley is gespecialiseerd in gewichtsverlies, gewichtstoename, vormverbetering, begeleiding van kinderen en sport specifieke training. Iedereen is welkom voor personal training. Jong, oud, getraind of ongetraind. Of je nu wil afvallen, aankomen, meer spiermassa wil verkrijgen of je wil voorbereiden op een wedstrijd, iedereen is welkom bij SmitPT. Wesley: “Ik vind het vooral belangrijk dat ik een klik heb met mijn sporters, zodat wij ons beide op ons gemak voelen tijdens de trainingen en dat we altijd eerlijk tegen elkaar kunnen zijn zodra er iets goed of minder goed gaat. Ik geloof erg in een goede relatie met de sporter, gebaseerd op vertrouwen. Goede communicatie, coaching, uitleg en motivatie zijn de basis. Ik ben een erg sociaal persoon en ik kan me goed inleven. De mensen die bij mij trainen weten dat ze me altijd kunnen bereiken voor vragen. Ik kan goed met mijn sporters praten en lachen, maar tegelijk laat ik ze tijdens de trainingen ook het onderste uit de kan halen.” 

 

Behaalde resultaten

In de afgelopen jaren heeft Wesley, samen met zijn klanten, al veel mooie resultaten behaald waar hij trots op is. Het meest trots is hij op zijn eerste personal training sporter: Hannie van Rooijen. Zij is in 2010 begonnen met trainen bij Wesley en is sindsdien bijna 70 kg afgevallen! 

 

Vorig jaar is Wesley gestart met de 3 month challenge. Dit houdt in dat deelnemers een op maat gemaakt voedings- en trainingsschema krijgen waarmee ze zelf aan de slag gaan. Daarbij worden ze 3 maanden lang begeleid en hebben ze 1x in de week een gezamenlijke training. De eerste challenge startte hij met 2 dames. Zij hebben 3 maanden lang 6 keer per week getraind en gegeten volgens een door Wesley op maat gemaakt voedingsschema. In drie maanden tijd zijn deze deelnemers samen 20,1 kg aan gewicht en 13,8% vet kwijtgeraakt. Inmiddels is Wesley bezig met de derde groep die deze 3 month challenge aan gaat. Wesley: “Stuk voor stuk zijn dit ook toppers! Zo’n challenge is namelijk erg pittig.”

Werkwijze personal training

Als iemand bij Wesley gaat trainen, vindt er altijd eerst een intakegesprek plaats. Hierin worden de doelen en mogelijkheden besproken, maar ook de valkuilen. Aan de hand van dit gesprek wordt voor elke klant een persoonlijk voedingsschema en een trainingsschema opgesteld. Geen enkele training is hetzelfde. Afhankelijk van de doelen en de tijd wordt er de ene keer een HIIT training van 45 minuten gedaan, waarbij gebruik gemaakt wordt van diverse materialen. En een andere keer worden specifieke spiergroepen getraind. Wesley: “Niemand is hetzelfde, ieder persoon is anders en dus ook iedere training. Belangrijk voor mij als trainer is dat de sporter zich fijn voelt bij de manier van trainen en hier voldoening uit haalt.”

 

Spreekt de stijl en werkwijze van personal trainer Wesley Smit je aan? Maak dan direct een afspraak en zet de eerste stap naar een gezonde en fitte leefstijl.

Maak een afspraak via het profiel van Personal trainer Wesley Smit

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten