Loading

Blog

blog image

Personal trainer: Jeffrey Visser ( Visser Health Coach )

18 November, 2014 - 14:55

 

Jeffrey Visser is sinds 5 jaar bezig met het vak personal training. Daarvoor heeft hij 3 jaar fitness begeleiding gedaan, waarvan 1,5 jaar als fitness coördinator. Jeffrey: “In de fitness kwam ik er al vrij snel achter dat ik mezelf niet kon uiten, mijn visie niet kon overbrengen op de mensen die ik binnen de sportschool hielp. Ik had te veel contacten en te weinig tijd om mensen echt te helpen. In mijn eigen onderneming werk ik 1 op 1 en kan ik mijn visie veel beter overbrengen.” Dat vertaalt zich naar de resultaten van zijn cliënten. Jeffrey is trots op elk behaald resultaat. Of het nu gaat om iemand die 20 kg afvalt of om iemand die nog nooit gesport heeft en het nu al maandenlang volhoudt om 2 keer per week te trainen. 

 

“Het leuke aan dit vak is dat je mensen echt gelukkig en blij maakt, door middel van een gezond leef- en sportpatroon. Ze gaan er beter uitzien, zitten beter in hun vel en worden zelfverzekerder. Je ziet ze helemaal opbloeien en dat maakt het een heel dankbaar vak.” In de toekomst zou Jeffrey graag bedrijven helpen met het bewust maken van het personeel op het gebied van fitheid, gezondheid en de invloed daarvan op hun werk en privéleven. Daar ligt nog een uitdaging.

Specialisatie

Jeffrey is gespecialiseerd in gewichtsverlies en gewichtsbeheersing, het in shape brengen van je lichaam, revalidatie, medische fitness en het verbeteren van de fitheid. Zijn cliëntenkring is divers. Leeftijden variëren van 20 tot 65+,maar allemaal willen ze meer uit het leven halen qua fitheid en gezondheid. Of het nu gaat om gewichtsverlies of fit blijven na het pensioen. Jeffrey: “Ik luister naar mensen en bekijk dan wat het beste bij hen past en niet wat ik zelf goed vind passen. De beste lange termijn aanpak is een strategie waarbij iemand zich fijn voelt. Niet waar ik me fijn bij voel.” Hij gebruikt zijn expertise om iemand naar het gewenste doel te sturen, daar mag best een strenge aanpak achter zitten. 

 

Werkwijze personal training

Het verloop van een personal trainingssessie is per persoon verschillend en is afhankelijk van de doelstelling. In grote lijnen bestaat een training altijd uit een warming up, explosiviteit, krachttraining, oefenstof gericht op het uithoudingsvermogen en een cooling down. De volgorde en de oefeningen worden aangepast op de doelen. Iemand die wil afvallen heeft een andere opbouw nodig dan iemand die bijvoorbeeld in spiermassa wil aankomen.

 

Spreekt de stijl en werkwijze van personal trainer Jeffrey Visser je aan? Maak dan direct een afspraak en zet de eerste stap naar een gezonde en fitte leefstijl.

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten