Loading

Blog

blog image

Interview met Personal trainer: Wim Smit

07 October, 2014 - 13:05

Wim Smit is sinds begin 2014 werkzaam als personal trainer. Hij is deze weg min of meer bij toeval ingeslagen, door vrijwilligerswerk in een buurthuis waar hij een kickboks lesprogramma voor basisschool kinderen opzette. Hier ontdekte hij zijn passie voor het lesgeven in kickboksen aan kinderen. Wim: “Een kennis had zichzelf een doel gesteld: binnen 100 dagen meedoen aan een 10 km hardloopwedstrijd. Spontaan bood ik aan om extra training te geven: kickbokstraining. Door haar enthousiasme en vooruitgang kreeg ik al snel meer verzoeken om mensen te trainen.”

Specialisatie

Wim is gespecialiseerd in HIIT met behulp van kickboks trainingsmethoden. Daarnaast geeft hij traditionele kickbokstraining, gestoeld op de oude school van Peter Stolp (Samurai) en Jan Plas (Mejiro Gym). Iedereen die sterker, fitter, gezonder en slanker wil worden en op zoek is naar wat anders dan de geijkte bootcamp of fitnesslessen, is bij Wim aan het juiste adres. Wim houdt naar eigen zeggen niet van bla bla, lijsten met diploma’s aan de muur of certificaten met mooie namen. Hij is een nuchtere trainer die zegt waar het op staat. Maar wel eentrainer die oprecht betrokken is bij de doelen en wensen van zijn klanten. Een personal trainer die je goed aanvoelt en die veel praktijkervaring heeft. Wim: “Ik motiveer, inspireer en transpireer zelfs. Als een klant dat niet oppakt stop ik ermee. No nonsense.”

 

Behaalde resultaten

Wim is trots op elk resultaat dat zijn klanten behalen, klein en groot. Wim: “Een kleine overwinning kan grote invloed hebben op iemands leven en zelfbeeld. 

Dat zit soms in hele kleine dingen.” Een voorbeeld is een dame die na enkele buikoperaties allerlei buikspierklachten had en na 6 weken aangepaste buikspieroefeningen doen, nu 10 sit-ups kan doen. Een mijlpaal voor haar. “Het geeft me een fantastisch gevoel, de doelen van mijn klanten, de energie die ik terug krijg en de behaalde resultaten: geweldig”.

 

Werkwijze personal training

Wim geeft twee soorten trainingen: een HIIT kickboks fit training en een traditionele kickboks training. Elke trainingssessie begint met een warming up om de spieren en bloedsomloop te stimuleren en het lichaam voor te bereiden op de komende inspanning. Daarna volgen allerlei oefeningen ter verbetering en het vergroten van de kracht, conditie explosiviteit, souplesse, coördinatie en techniek. Sporters leren onder andere trappen en stoten. Ze oefenen de techniek en leren de motoriek en biomechanica van de techniek begrijpen. Buik, benen,armen, rug en borstspieren komen allemaal aan bod. De trainingssessies worden afgesloten met eventueel wat sparren en altijd een cooling down en rekken en strekken.

 

Spreekt de stijl en werkwijze van personal trainer Wim Smit je aan? Maak dan direct een afspraak en zet de eerste stap naar een gezonde en fitte leefstijl.

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten