Loading

Blog

blog image

Wat is beter, kraanwater of water uit een flesje?

01 October, 2014 - 22:11

Water drinken is populair en past goed in een gezonde leefstijl. Je lichaam heeft dagelijks 1,5 liter vocht nodig, zelfs nog meer als je veel sport of bij warm weer. Water is een goede dorstlesser. In tegenstelling tot frisdranken en vruchtensappen bevat het geen calorieën en het is goed voor de portemonnee. Wil je water drinken, dan kun je kiezen tussen kraanwater en bron- of mineraalwater uit een flesje. In dit artikel lees je wat de beste keuze is.

Kraanwater in Nederland is van hoge kwaliteit

Het kraanwater in Nederland heeft een hoge kwaliteit en behoort tot het beste water ter wereld. Het water wordt aan strenge kwaliteitseisen onderworpen. De eisen zijn zelfs strenger dan die voor water uit flessen. Dat betekent dus eigenlijk dat het kraanwater een betere kwaliteit heeft dan gebotteld water. Tegenwoordig zijn er veel mooie, hervulbare flesjes en waterzakjes verkrijgbaar. Zo kun je kraanwater gemakkelijk meenemen. Vul een aantal flessen en leg deze in je koelkast. Zo heb je altijd lekker koud water klaar staan.

De voor- en nadelen van water uit een flesje

Een flesje water neem je gemakkelijk mee. Het is handig voor onderweg en je hebt zo altijd wat te drinken bij je. Met een flesje water is de kans groot dat je eenvoudig de 1,5 liter per dag haalt. De grote hoeveelheid flesjes die we met zijn allen kopen is echter een enorme belasting voor het milieu. De productie, verpakking en het transport van het verpakte water zorgen voor een grote hoeveelheid CO2 uitstoot. Bovendien wordt een groot deel van de flesjes niet gerecycled. Behalve de gevolgen voor het milieu heeft gebotteld water ook gevolgen voor je portemonnee. Bron- of mineraalwater uit flessen is 400 tot 3000 keer zo duur dan kraanwater!

Smaken verschillen

Natuurlijk is water uit flessen ook gewoon goed van kwaliteit. Vind je de smaak belangrijk? Probeer dan eens gebotteld water van diverse merken en vergelijk dit met kraanwater. Je zal ervaren dat het water van elk merk een eigen smaak heeft. Je kunt je keuze voor kraanwater of gebotteld water dus ook baseren op de smaak. Als je het water lekker vindt, is het immers veel gemakkelijker om elke dag voldoende te drinken en niet over te gaan op ongezonde dranken zoals frisdrank.
 
Al met al heeft kraanwater de voorkeur boven water uit een flesje. Het is beter van kwaliteit, minder belastend voor het milieu en ook nog eens veel goedkoper. Maar over smaak valt niet te twisten. Als jij gebotteld water lekkerder vindt, is dat voor jou een betere keuze.
 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten