Loading

Blog

blog image

Citroenwater

01 October, 2014 - 14:15

Pas je levensstijl 1% per dag aan en bereik hiermee 365% in een jaar zodat je op lange termijn je voelt hoe iedereen zich wilt voelen; gezond en fit.

Start vandaag nog met het drinken van 2 glazen lauw citroenwater een halfuur voor je ontbijt na het tandenpoetsen! Hoe moeilijk kan het zijn om citroenen in huis te halen en te zorgen dat dit je vaste ochtendritueel wordt? Je snijdt ze door de helft en perst het uit in een glas.

Waarom?
Citroenwater geeft je o.a. energie, hydrateert het lymf systeem, helpt je spijsvertering op gang te brengen en kan het je lever werking verbeteren waardoor de lever zich kan ontdoen van gifstoffen. Ook heeft je lichaam in de ochtend veel behoefte aan vocht doordat je s'nachts veel verliest.

Citroenen bevatten veel kalium, vitamine C en wat calcium/magnesium. Hoewel citroenen zuur zijn, zijn ze super alkalisch/basisch. S'ochtends is je cortisol (stress) gehalte normaal hoog om je te ontwaken en daarom is je lichaam dan wat zuur. Koffie versterkt dit alleen maar. Naast een zwak immuunsysteem is een zuur lichaam meer vatbaar voor allerlei ziekten, terwijl een alkalisch sterk lichaam hier juist tegen beschermt en dit voorkomt.

Heb je last van vermoeidheid, huidproblemen, hoofdpijn of reumatische klachten? Dit zou kunnen komen door een verzuurd lichaam.

Naast citroenwater moet je overdag ook genoeg water drinken, meer groente, fruit, noten en zaden en je cortisol level verlagen. Hierover volgende keer een blog. Ga stap voor stap te werk voor het meeste resultaat op lange termijn, ik kan je daar zeker bij helpen! Check www.hamelijnckpt.nl

 

Lees ook 

De laatste 3 kilo'sn willen er maar niet af...! >>

Feit of fabel: als ik heel veel eiwit eet, word ik vanzelf gespieder >>

Hoe eet ik gezond met een druk leven? >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten