Loading

Blog

blog image

Interview met Personal trainer: Roxanne van Berkel

09 September, 2014 - 15:08

Roxanne van Berkel is sinds 2,5 jaar werkzaam als personal trainer in haar eigen stand alone club WorkoutCentre Be You. Daarvoor was zij werkzaam bij diverse fitnessclubs in regio Drechtsteden. 

Tijdens haar studie aan het Cios in Goes en Breda kwam Roxanne in aanraking met de aspecten van het fitness. Hier leerde ze onder andere hoe het is om klanten te begeleiden en te ondersteunen in de sportieve activiteiten die zij beoefenen. Tijdens haar werk als fitness A instructrice merkte ze dat de stap naar personal training vervaagd was. Roxanne: “Ik wilde een extra stap maken en besloot de 

studie Personal Training te gaan doen.”

 

Een compleet team van specialisten

Roxanne heeft als personal trainer een team van specialisten om zich heen verzameld. Het team bestaat naast Roxanne uit diëtiste Esmee en sporttherapeut Guus. Dit team heeft ontzettend veel kennis en ervaring in huis, wat bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen van de klant. Roxanne: “Doelstellingen behalen is alleen mogelijk als er rekening wordt gehouden met alle bijkomende factoren, zoals herstel/rustintensiteit en voeding.” Daarvoor zorgt dit team. Kies je als klant voor Roxanne, dan kies je voor het gehele team. Hierin onderscheidt ze zich van andere personal trainers. 

 

Iedereen die wil starten met personal training kan bij Roxanne, Esmee en Guus terecht. Van beginnende sporters tot professionele atleten. Het team is met name gespecialiseerd in afvallen (ook bij obesitas), spiermassa bijkomen, revalideren, conditie verbeteren of onderhouden en houdingscorrectie. Maar uiteraard kan er ook met andere doelstellingen gewerkt worden.

 

Bijzondere resultaten

Elke dag begeleidt Roxanne naast de fitness klanten ook haar eigen personal trainings klanten. Klanten die voor haar gekozen hebben, die het fijn vinden tijdens de trainingen en zich thuis voelen in haar club. Het geven van personal trainingslessen is een feest, aldus Roxanne. Samen met de klant worden er een of meerdere doelstellingen bepaald en het traject wordt samengesteld. Roxanne: “De klant geniet van de één op één begeleiding en de hulp tijdens elke stap in de training. Ik als personal trainer geniet van de inzet en het doorzettingsvermogen van de klant. De klant wil voor je werken en dat alleen al is elke dag een cadeautje. 

 

Het hele team is erg trots op de resultaten van Peter Aalberse en Martine van der Linde. Peter verloor in 5 maanden tijd 11 kilo, verlaagde zijn vetpercentage met 8,1% en vergrootte zijn spiermassa met 4,4%. Ook Martine verloor in 5 maanden 11 kilo aan gewicht. Haar vetpercentage daalde met 5,3% en haar spiermassa nam toe met 2%. Roxanne: “Deze klanten hebben het beiden erg zwaar gehad. Zowel tijdens de trainingen als daarbuiten. Ze hadden meerdere slechte leef- en voedingsgewoonten en al verschillende diëten achter de rug. Uiteindelijk is bij hen de spreekwoordelijke knop omgegaan.”

Werkwijze personal training

Bij elk personal trainings traject wordt er een plan van aanpak samengesteld. Hierin worden de thema’s van de trainingen opgenomen. Elke training heeft een eigen thema waardoor elke training anders is en telkens weer de interesse van de klant wordt gewekt. Voorbeelden van thema’s zijn onder andere krachttraining, intervaltraining of TRX training. Elke training heeft een algemene opzet, bestaande uit een warming-up, rekken en strekken, fitness oefeningen en een cooling-down.

 

Spreekt de stijl en werkwijze van personal trainer Roxanne van Berkel je aan? Maak dan direct een afspraak via het contactformulier op de volgende pagina en zet de eerste stap naar een gezonde, sportieve leefstijl.

Bekijk hier het profiel van Roxanne van Berkel

Van welke trainer zou jij wel een interview willen zien op onze website? Plaats je reactie hieronder!

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten