Loading

Blog

blog image

STOP met jojo-en

28 August, 2014 - 18:04

Stoppen met jojo-en

Heb je meerdere diëten gevolgd in je leven en ben je nog steeds niet tevreden? Neem heel even de tijd voor dit indrukwekkende filmpje om de keus te kunnen maken of je doorgaat met wat je (eventueel) al deed of dat je de eerste stap gaat zetten naar verandering: http://www.ted.com/talks/sandra_aamodt_why_dieting_doesn_t_usually_work

Alle onderzoeken bevestigen dat diëten op langere termijn tot meer overgewicht leidt. Na een lange periode diëten is je stofwisseling 250 kcal tot 400 kcal gedaald. Vergeet daarnaast niet de extra kopzorgen die het je heeft opgeleverd. Een studie toont aan dat bijna iedereen die een dieet volgde 5 jaar later hetzelfde gewicht had bereikt, waarvan zelfs 40% zwaarder is geworden. 

Toch weten de meeste dit al. Waarom blijven we dan diëten/balansdagen houden/ maaltijden overslaan/ tientallen andere manieren om te compenseren? 

Geschreven door Stephanie Janssen, diëtist en personal trainer in Nijmegen.

De diëtist/personal trainer die van mening is dat je door een enthousiaste, aandachtige en kundige coach meer plezier kunt gaan beleven aan sporten en een gezondere leefstijl. Meer plezier = beter volhouden. Daar gaat het tenslotte toch om? Vechten met de weegschaal geeft alleen maar stress. Coaching dient deze stress weg te nemen.

www.stephaniepersonaltraining.nl 

 

Lees ook:

 

Een strakke buik voor mannen >>

125 gezonde groene smoothie recepten >>

Het 7x7 afslank receptenboek, afslanken zonder dieet >>                   

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten