Loading

Blog

blog image

Voordelen van een personal trainer

08 December, 2013 - 15:47

Ook jij vindt een gezond lichaam belangrijk. Daarom ben je al een tijd bezig met trainen. Je traint vaak én fanatiek, maar als je heel eerlijk bent valt het resultaat wat tegen. De energie die je erin stopt, zie je niet terug in de spiegel en daarmee wordt de motivatie om je trainingsregime vol te houden steeds minder. Volgende zomer wil je op vakantie nu echt wel een keer het zwembad induiken met een gezond, fit en superstrak lijf. 

Herkenbaar? Dan is trainen met een personal trainer echt iets voor jou! Trainen met een personal trainer betekent namelijk duidelijk vorm geven aan jouw doelstelling en vervolgens een doelgericht trainingsschema volgen onder toeziend oog van een professional die je motiveert én begeleidt bij het realiseren van jouw doelstelling. 

Waarom een personal trainer?

De naam zegt het eigenlijk al: een personal trainer focust zich volledig op jouw doel, analyseert nauwkeurig op welke trainingspirkkels en voedingsschema jouw lichaam optimaal reageert en maakt een trainingsschema dat daar bij aansluit. Maar dat is niet alles. Een personal trainer kijkt ook naar de situatie van jouw dagelijks leven. Heb je een hoge werkdruk, ben je veel op reis, heb je een gezin met jonge kinderen, draai je nachtdiensten? Allemaal factoren die van invloed zijn op het volhouden van een trainingstraject. Je kunt nog zoveel goede intenties hebben, maar uiteindelijk moet je ook kijken naar wat realistisch is. Een trainingstraject dat rekening houdt met jouw privé- en werksitautie is al een goede voorwaarde om het deze keer wél vol te houden. 


Een personal trainer zorgt ervoor dat jij jouw doelstelling haalt binnen de gestelde termijnen, maar stelt jouw gezondheid voorop. Altijd. 
Je wilt binnen een week 10 kg afvallen? Dit is niet realistisch en ook niet gezond. Jouw personal trainer geeft je hierover advies en past het plan aan zodat de doelstellingen op een gezonde manier gehaald wordt op een zo gezond mogelijke manier.

Meer dan een personal trainer

Iedereen die nog nooit met een personal trainer getraind heeft, kan zich wel een voorstelling maken van hoe fijn het is om een trainer te hebben die je persoonlijk begeleid naar jouw persoonlijke doelstelling. Maar waar de meeste mensen verbaasd over zijn als ze eenmaal trainen met een personal trainer, is de impact die het heeft op zoveel andere vlakken dan alleen een uur fysieke training. Een personal trainer levert een belangrijke bijdrage aan jouw algemene gezondheid. Je fysieke, maar ook je mentale gezondheid.  Een personal trainer maakt een analyse van jouw bewegings- en voedingspatroon én je persoonlijkheid. Aan de hand van deze analyse weet de trainer precies welk trainingstraject gevolgd moet worden voor het behalen van jouw doelstellingen. Tijdens het trainingstraject leer je elkaar beter kennen. De trainer zal ook vast en zeker na een paar trainingen vragen naar de thuis- en werksituatie. Vertel alles eerlijk aan je trainer, want ook deze informatie is belangrijk voor het behalen van jouw doelstellingen en de resultaten van de trainingen. 
 

Alle voordelen van trainen met een personal trainer:

  • Professionele begeleiding
  • Persoonlijke aandacht
  • Vertrouwenspersoon
  • Constante motivatie
  • Stok achter de deur
  • Begeleiding bij voeding
  • Draagt zorg voor zowel lichamelijke als mentale gezondheid
  • Advies algemene gezondheid
  • Resultaten sneller zichtbaar
  • ""Happy feeling"" na de training


Wil jij ook werken met een personal trainer ? Kijk dan op www.personal-trainer.nl voor een trainer bij jou in de buurt! 

Reacties

Wesley

21-12-2013 om 23:09

Ik ben ook erg blij met mijn personal trainer. Ik zou het iedereen willen adviseren.


reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten