Loading

Blog

blog image

Tips om de juiste sportschool te kiezen

18 August, 2014 - 16:41

Buiten hardlopen kan heerlijk zijn, oefeningen thuis voor de televisie doen kan ook prettig zijn. Maar nog steeds gaan de meeste mensen het liefst naar een sportschool toe. Het is een stuk professioneler dan de apparaten die je voor thuisgebruik kan aanschaffen. Je leert nieuwe mensen kennen in een sportschool, er werken professionele en gekwalificeerde trainers rond die je kunnen helpen en vaak heb je de mogelijkheid tot het volgen van groepslessen of kan je gebruik maken van een sauna of zonnebank. Maar hoe weet je of de sportschool bij jou in de buurt wel de juiste is? Hier een aantal tips om de juiste sportschool te kiezen.

 

Locatie van de sportschool

Ondanks dat we nu nog in augustus zitten en nog helemaal niet aan slecht weer willen denken, komt het najaar en de winter er toch weer aan. Omdat buitensporten dan niet altijd geschikt is, is een sportschool erg handig. De afstand tussen je huis en de sportschool is voor veel mensen een belangrijke factor om wel of niet te gaan. Kijk daarom eerst welke sportscholen er allemaal binnen tien minuten van je huis afliggen. Ligt de sportschool verder van je huis af, dan is dit vaak de eerste (onbewuste) reden om niet te gaan sporten. Je kunt daarom beter vijf euro per maand meer betalen en volop gebruik maken van je abonnement, dan ergens op besparen waar je geen gebruik van maakt.

 

Vergelijk abonnementen met elkaar

De meeste sportscholen vragen voor hun abonnement vijftien tot zestig euro per maand. Wat je daar allemaal voor krijgt hangt heel erg van de sportschool af. Bij sommige scholen mag je maar een beperkt aantal keer per week sporten, bij andere kun je onbeperkt fruit eten en drinken pakken en gebruik maken van extra faciliteiten. Vergelijk ze daarom goed met elkaar en kijk naar wat je zelf graag wilt en maximaal wilt uitgeven aan een sportschool. Als je alleen maar gebruik wilt maken van de sporttoestellen, dan hoeft het abonnement niet al te duur te zijn.

 

Openingstijden

Een belangrijk punt dat men nogal eens vergeet, de openingstijden. Zeker wanneer je in de ochtend wilt sporten voordat je naar je werk gaat en het vaak nog lekker rustig is, moet de sportschool wel vroeg open gaan. Of juist ’s avonds laat nog, om na een drukke werkdag alle stress eruit te sporten.

 

Nieuwe mensen leren kennen

Veel sportscholen geven je de mogelijkheid om gratis of op een goedkope manier kennis te maken met de faciliteiten die de sportschool biedt. Op deze manier kun je direct zien wat voor type mensen er komen, hoe de instructeurs zijn en hoe de sportschool er van binnen uitziet. Dit geeft je ook meteen de gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen, doe bijvoorbeeld mee aan groepslessen en ga hier iets eerder heen. Zo heb je meteen een gespreksonderwerp met leeftijdsgenoten. Samen sporten is altijd gezelliger, effectiever en het sporten wordt minder saai als je in een sleur terecht komt. 

 

Wat vind jij fijn aan de sportschool waar je sport? Waar heb je opgelet toen je de sportschool uitkoos?

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten