Loading

Blog

blog image

Ik wil mooie strakke billen, maar hoe?! Squats?

25 July, 2014 - 16:07

We zijn allemaal in de ban van het fenomeen squatten. Op social media zijn zelfs de ‘squat challenge’ te vinden, en dan heb ik het nog niet eens over het aantal keer dat ik de hashtaq #Squat voorbij heb zien komen. Het zou zorgen voor mooie strakke billen, maar is dit ook de meest effectieve manier om jouw ideale bikini billen te kweken?

Tuurlijk zijn squats goed voor je, met de squat train je je quadriceps, hamstrings, bilspieren en zelfs, in geringe mate, je kuiten. Maar squats alleen is niet genoeg om die strakke bikini billen te krijgen. Welke oefeningen dan wel?

  • Hip-thrusts.
  • Pull-trough. 
  • Walking lunges. 
  • Bent leg reverse hyper.
  • Stiffed Deadlift.

Typ deze oefeningen in op youtube en je krijgt een uitgebreide uitleg hoe deze oefeningen gedaan moeten worden. De reden waarom squats alleen niet genoeg zijn is omdat je met deze oefening niet je bilspieren aanspant. Met de squat train je voornamelijk je bovenbenen maar niet de ‘dikkere billen’ die je zo graag wil. Door het afslanken van de bovenbenen lijkt dit zo. Zo zijn naast deze oefening ook de ‘lunges’ belangrijk. De lunge is ook super belangrijk voor de been en vooral de bilspierontwikkeling.

De spier ‘gluteus maximus’ is belangrijk voor het ontstaan van de ‘oh zo’ belangrijke bikini billen. Door deze spier te trainen zouden je heupen ervoor zorgen dat je billen tevoorschijn komen (als deze nog niet naar voren kwamen). De bilspier oefeningen waar je been achter je lichaam komen, scoren het hoogst. Dus doe vooral je lunges!

Dus wat gaan we nou doen?

De squat is een prima oefening om te doen in een gevarieerde workout, dus blijf ze vooral doen! Maar voor een optimale ontwikkeling van de billen blijken de hip thrust, pull trough en bent leg reverse hyper, toch de beste keuze te zijn. Bij de squat ligt de nadruk dus vooral op de bovenbenen.

 

Lees ook:

Het geheim een smoothie met de juiste verhouding voedingsstoffen >>

Populaire sporttrends gespot in Nederland >>

De nieuwste trend voor billen. Squats! >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten