Loading

Blog

blog image

Vijf redenen om personal trainer te worden

15 July, 2014 - 13:56

Wil jij graag personal trainer worden maar twijfel je nog? Geen nood, wij helpen je graag op weg. In de fitnessbranche is personal trainer zijn het mooiste wat er is. Daarom vijf redenen voor jou om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en je droom waarheid te laten worden.

1. Do what you love! 

Hoe mooi is het als je van je passie je bron van inkomsten kan maken? Niet veel mensen kunnen dat zeggen, maar degene die het kunnen zeggen hoeven geen dag meer te werken. Je hebt duidelijk een passie voor fitness, gezondheid en het helpen/trainen van mensen, dus waarom zou je je kennis niet delen? 

2. Word eigen baas!

De meeste personal trainers zijn ZZP-ers, ook als ze bij een sportschool werken of als franchise aan de slag gaan. Op die manier kun je je eigen uren, klanten en groei bepalen.

3. De vraag is er

Hoe hard het ook klinkt, de een zijn dood is de ander zijn brood. Ondanks dat de bewustwording op gang komt, zijn er nog steeds meer mensen met overwicht of zelfs obesitas, te hoge bloeddruk of andere kwalen door extra gewicht. Als iedereen het op eigen houtje kon dan liepen er nu alleen maar fitte en gespierde mensen rond. Maar mensen hebben hulp nodig, willen gemotiveerd nodig, extra advies en dat kan jij ze geven.

4. De vraag is er nog steeds

Door de bewustwording die op gang komt zijn ook steeds meer mensen zelf actief op zoek naar een beter en gezondere levensstijl. Voorkomen is beter dan genezen lijkt hierin het magische gezegde te zijn. Vooral jonge mensen willen voorkomen dat ze op een latere leeftijd terug zakken. Omdat het dan moeilijker is om weer een fit lichaam te krijgen, willen ze nu al extra begeleiding om dit te voorkomen.

5. Waardering voor je werk

Waarmee je je klanten ook helpt, dat kan zijn bij het begeleiden van afvallen, extra trainen voor een belangrijke wedstrijd of dat gezondheidskwaaltjes minder worden, je bent altijd een onderdeel van het behalen van een persoonlijk doel van je klanten. Dit geeft je zo ongelooflijk veel voldoening en motivatie. Hoeveel mensen kunnen nu aan het einde van een werkdag zeggen dat ze betaalt hebben gekregen voor hun passie en ook nog eens mensen hebben geholpen?

Overtuigd ? En nu ?

Nadat je besloten hebt om personal trainer te worden zijn er nog heel veel vervolg stappen nodig zoals je opleiding en ervaring opdoen.
Ook zul je een website nodig hebben en ook deze is niet binnen een weekje klaar. Wil je tot die tijd gratis online zichtbaar zijn? Registreer je dan gratis op onze landelijke website voor personal trainers en wie weet heb jij binnenkort je eerste klant binnen via onze online zoekmachine. 

Registreer je hier: Gratis registreren op personal-trainer.nl

 
Lees ook:
 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten