Loading

Blog

blog image

Hoe werf je klanten als personal trainer?

15 July, 2014 - 13:42

Belangrijk voor elk bedrijf en zelfstandig ondernemer. Het werven van klanten. Klanten zorgen er immers voor dat je als bedrijf kan groeien, er brood op de plank komt en meer klanten betekent ook meer werkgelegenheid. Helaas komen klanten niet met bosjes tegelijk aanwaaien, daar zal je iets voor moeten doen. Zeker in het begin kan het lastig zijn omdat je nog geen naamsbekendheid heb opgebouwd. Dus hoe doe je dat? Klanten werven als personal trainer? Tips lees je in dit artikel!

Bepaal je doelgroep

Absoluut de eerste stap die veel ondernemers vergeten. Wanneer je niet duidelijk en specifiek op een rijtje heb wat je ideale doelgroep is, weet je nooit waar je ze kan vinden en hoe je je tijd efficiënt moet inzetten om de meeste klanten binnen te halen. Schrijf de antwoorden op de volgende vragen voor jezelf op om een beter inzicht te krijgen in je ideale doelgroep.

  1. Welk probleem lost jouw product/dienst op? Of aan welke behoefte voldoet het?
  2. Hoe wordt dat probleem opgelost door jouw dienst/product?
  3. Welke groep mensen kampen met dit probleem of hebben behoefte aan jouw dienst/product?
  4. Is deze doelgroep interessant voor jou en waarom?
  5. Wat is belangrijk voor deze doelgroep?

 

Schrijf de antwoorden zo specifiek mogelijk op. Met bijvoorbeeld alleen “vrouwen” kom je er niet. Kijk bijvoorbeeld ook naar de tarieven die je hanteert en hoe dit verschilt ten opzichte van andere personal trainers bij je in de buurt. Richt je je daarmee op een groep mensen die meer geld te besteden hebben en dus eigen ondernemer zijn of een zeer verantwoordelijke baan waaronder ze onder stress staan en hun lichaam en gezondheid verwaarlozen? Of zijn je tarieven zeer gunstig en richt je je meer op mensen met een gemiddeld inkomen?

Netwerken in sportscholen

Je kunt nog zoveel marketingcampagnes uitrollen, advertenties laten plaatsen of overal visitekaartjes neerleggen, mond op mond reclame werkt nog steeds het beste. Probeer met sportscholen in de buurt een deal te sluiten dat je gratis proeflessen mag aanbieden aan hun klanten wanneer zij interesse tonen in personal training. Voor de sportschool is dit ook een voordeel, zij kunnen een stukje extra service leveren doordat ze samenwerken met een professionele personal trainer.
Vraag ook aan je bestaande klanten of zij nog vrienden, familie of collega’s hebben die baat hebben bij een personal trainer.

Plaats gerichte advertenties

Ondanks dat mond op mond reclame nog steeds het beste werkt wil dat niet zeggen dat je alle andere marketingactiviteiten links moeten laten liggen. De sleutel tot succes is door verschillende reclame kanalen perfect met elkaar te laten communiceren. Adverteer daarom in een niche of vakblad, dat kan ook online natuurlijk waar de prijzen vaak wat gunstiger zijn. Het resultaat is dan ook beter meetbaar. 

Zorg dat je online zichtbaar bent

Social media en internet speelt een zeer grote rol in onze levens en de meeste zoektochten beginnen daarom ook bij de grote zoekmachines. Zorg daarom voor een overzichtelijke, responsive website waarmee je goed wordt gevonden in de zoekmachines. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, dus zoek een partij die dit voor je uit handen kan nemen. Zo kun jij bezig blijven met je corebusiness. Het helpen van mensen met afvallen, trainen en gezonder worden. Wil je online zichtbaar zijn ? Meld je dan nu aan op DE landelijke website voor personal trainers. 

Bekijk de pakketten hier 


Geef advies of tips 

Geef tips om meer bezoekers naar je website te krijgen die zich kunnen aanmelden voor een begeleidingstraject is door vragen op diverse forums of blogs te beantwoorden. Het is altijd mogelijk om de URL van je website in te vullen bij je naam, mensen kunnen daarop klikken. Laat zien dat je kennis van zaken hebt en dat jij de expert bent.

Uiteraard zijn er nog veel meer manieren te bedenken om nieuwe klanten te werven als personal trainer, als jij zelf nog ideeën of tips heb dan horen we dit graag!

 

 Lees ook:

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten