Loading

Blog

blog image

Alcoholvrije wijn: Pasdutout !

02 June, 2014 - 10:16

Alcoholvrije wijn: Pasdutout !

Afgelopen weekend was ik op de Taste of Amsterdam om natuurlijk nieuwe gezonde producten te ontdekken en uit te testen !
Ik ben een foodie en wat dat betreft is#TasteOfAmsterdam de ideale festival voor mij.

Het is een 4daags culinair festival dat wordt georganiseerd in het Amstelpark in Amsterdam Zuid. Tijdens Taste of Amsterdam komen de beste restaurants uit Amsterdam en omgeving hun gerechten ter plekke bereiden. Ook zijn er wijnproeverijen en workshops. De producten kun je zowel proeven als kopen.

Een top product die ik ontdekt heb is #alcoholvrije#wijn, nou wist ik dat alcoholvrije bier al op de markt was, maar nog nooit heb ik gehoord dat er ook wijn zonder alcohol bestaat.

7 jaar geleden ben ik gestopt met drinken van alcohol dranken. En het enige “ drankje “ wat ik drink tijdens sociale gelegenheden is water met of zonder citroen  Dit bevalt me heel goed en ik krijg ook geen extra kcal door binnen! 

Nu ik dit mooie product ontdekt heb zou ik het af en toe kunnen drinken voor de verandering, helaas word het nog niet aangeboden in de meeste horeca gelegenheden. 

Wat maakt “Pasdutout” wijn nou zo speciaal?

Er is 0,02% alcohol over in de wijn, net zoveel als in een vruchtensapje...

Alcohol vrije wijn kan op een aantal manieren worden gemaakt, waarbij het basisprincipe is dat de alcohol wordt onttrokken uit een ‘gewone’ wijn (wijn met alcohol). Dit gebeurt op dezelfde manier als bij het maken van likeuren en sterke dranken, maar in plaats van de alcohol te bewaren, worden in dit geval de niet-alcoholische componenten bewaard. Door het opwarmen van de basiswijn verlies je altijd aroma’s en hoe hoger de temperatuur hoe meer er verloren gaat. Bij alcoholvrije wijnen is het daarom belangrijk op zo laag mogelijke temperatuur te verdampen. De Pasdutout wijn wordt gemaakt door een mechanische distillatie die vacuüm wordt uitgevoerd: vacuüm verdamping. Onder vacuüm omstandigheden begint de verdamping van alcohol al bij 30˚C en daarom is het niet nodig al te hoge temperaturen te gebruiken. 

Leuk weetje…
Pasdutout is door een speciaal, 60 buiken sterk, zwangere-vrouwenpanel in dé alcoholvrije wijnen test van de laatste #Negenmaandenbeurs als grote winnaar uit de bus gekomen! 

De wijn drinkt makkelijk weg en de smaak is fris/fruitig.

Deze mooie wijn is te bestellen bij Grapedistrict
https://www.grapedistrict.nl/pasdutout.html?___SID=U

Drink jij al alcoholvrije wijn?

 

Lees ook:

In multi-vitaminedrankjes zit net zoveel suiker als in cola >>

Zweten? Je moest eens weten! Waar is het goed voor? >>

Het lezen van etiketten! >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten