Loading

Blog

blog image

Populaire sporttrends gespot in Nederland

21 May, 2014 - 18:29

Gemiddeld kijken Nederlanders twee uur en vijftien minuten televisie per dag, zitten we gemiddeld honderd minuten thuis op internet te surfen en klagen we maar wat graag over van alles en nog wat. Dat klinkt als tijd die we veel beter en efficiënter kunnen besteden. Wat dacht je bijvoorbeeld om deze tijd (deels) te besteden aan een leuke populaire sporttrend? Fun, sportief en gezond!

 

Insanity workout

Je hebt het vast al geraden, maar dit is een workout waarbij je compleet los gaat. Het is de bedoeling om 1000 calorieën per dag te verbranden waardoor je in zestig dagen tijd een super strak lichaam krijgt. Het is behoorlijk pittig en je moet dan ook een grote dosis 

doorzettingsvermogen hebben om dit vol te houden. Niet alleen dit soort workouts zijn zeer populair ook de “30 day challenges” stijgen in populariteit. Lees hier meer over de 30 day squat challenge.

 

Trampoline springen

Op veel stranden in Nederland of op de kermis vind je vaak grote trampolines om even lekker op te springen. Nu zijn ze vaak bezet door kinderen, maar als je de luxe van een redelijke tuin hebt kun je ook zelf een trampoline aanschaffen. Trampoline springen is ontzettend leuk en maakt sporten niet saai. Er worden zelfs al groepslessen trampoline springen aangeboden op verschillende plekken. Maar vergis je niet, het is een intensieve workout waarbij je jezelf behoorlijk in het zweet werkt.

Sporten in de lucht

Simpele buikspieroefeningen doen of dertig minuten op de loopband rennen doen we niet meer anno 2014. Nee, dan gaan we letterlijk een stapje hoger en gaan we sporten in de lucht. Klinkt vreemd? Ja, dat vinden wij ook. Het heet officieel Aerial fitness, wat dus sporten in de lucht betekent. Het draait vooral om balans en evenwicht. Je hangt aan een hoepel of gordijnen terwijl je acrobatische oefeningen doet. Dit maakt je lichaam niet alleen sterker, maar ook een stuk leniger. Beroemdheden zoals Pink, Mariah Carey en Selena Gomez zweren bij deze sporttrend om wat kipfiletjes weg te werken en strakke vormen te krijgen.

 

Bootcamp

In steeds meer steden in Nederland kun je je aanmelden voor een bootcamp. Met een groep onbekenden en een professionele trainer ga je jezelf een paar uur volledig in het zweet werken. Vaak gebeurt dit in een stuk bos of park dichtbijgelegen. Je werkt zowel aan je conditie als aan het verstevigen van je spieren. Naast dat je lekker beweegt ontmoet je zo ook nieuwe mensen. Tegenwoordig heb je verschillende soorten bootcamps, waaronder fitness bootcamp, indoor bootcamp en zelfs kickboksbootcamp.

 

 

Lees ook:

Het geheim een smoothie met de juiste verhouding voedingsstoffen >>

Anabolen steroïden; De weg naar succes of roofbouw op je lichaam? >>

Ik wil mooie strakke billen, maar hoe?! Squats? >>

 

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten