Loading

Blog

blog image

Fitness trainer A opleiding volgen

21 May, 2014 - 18:16

Passen de woorden sporten, gezondheid en helpen thuis in jouw vocabulaire? Dan is de fitness trainer A opleiding wellicht geschikt voor jou! Met een afgerond personal trainer A opleiding is het makkelijker om aan de slag te gaan als (zelfstandig) sportadviseur, waarbij je kan aantonen dat jij de vaardigheden en de kennis bezit om mensen op de juiste manier te begeleiden bij het gezonder en fitter worden.

 

Wat kan je met de fitness trainer A opleiding?

Wanneer je deze opleiding met succes hebt afgerond kun je als zelfstandige aan de slag in de sportbranche, maar ook als fitness trainer bij sportscholen of verenigingen. Als personal trainer richt je je op individuele personen, maar de laatste jaren zijn ook de zogenaamde small groups erg populair geworden. Een kleine groep mensen van ongeveer zes personen delen dan de kosten van de personal trainer en kunnen alsnog genieten van de persoonlijke aandacht.

 

Samen sta je sterker

Samen met je cliënt maak je een plan op wat binnen de levensstijl van hem of haar past, om samen de doelstellingen binnen een realistische tijd te behalen. Deze doelstellingen variëren per persoon en daarop wordt je goed voorbereid tijdens de opleiding. Een greep van de trainingsdoelstellingen kunnen zijn:

  • Afvallen of juist aankomen op een gezonde manier;
  • Zelfverzekerd voelen;
  • Bepaalde sporttechnieken beter beheersen;
  • Revalideren;
  • Meer energie, conditie of doorzettingsvermogen krijgen;
  • Verliezen van stress;
  • Extra training voor een wedstrijd of evenement;
  • Zelfverdediging en nog veel meer.

 

Meer dan alleen sporten

Maar het gaat niet alleen om sporten. Ook gezonde voeding is een onderdeel van de opleiding. Zo kan je een volledige dienst verlenen, want gezonder en fitter worden heeft niet alleen met sporten te maken. De opleiding zelf bestaat uit een theorie en een praktijk gedeelte. De praktijkgedeelte vindt meestal in de vorm van een stage plaatst. Werk je al bij een sportschool, dan is dit eventueel te combineren. De fitness trainer A opleiding is op diverse locaties in Nederland te volgen en wordt afgerond met een erkend examen.

 

Aan de slag

Wanneer je de personal trainer opleiding succesvol hebt afgerond is het tijd om alles wat je hebt geleerd om te zetten in de praktijk. Een nieuwe baan vinden kan lastig zijn, gelukkig kan personal-trainer.nl je daarbij helpen. Trainers kunnen zich aanmelden op de website en op die manier gevonden worden door potentiële kandidaten die graag gebruik maken van jouw talent en kennis. Via je eigen profiel kun je updates plaatsen van doelstellingen die behaald zijn, je eigen ervaringen delen maar ook de ervaringen van je klanten. Op die manier is het mogelijk om jezelf te onderscheiden en te laten zien dat jij de beste personal fitnesscoach bent in je regio!

 

Lees ook:

Hoe je als personal trainer snel je omzet kunt verhogen >>

Hoe kun je als personal trainer door de juiste vragen te stellen meer klanten binnenhalen? >>

50 manieren om meer uit je business te halen als personal trainer! >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten