Loading

Blog

blog image

Hardloopschoenen kopen? Hier moet je op letten!

21 May, 2014 - 18:03

Je hebt besloten om te beginnen met hardlopen! Heel goed, lekker en gezond. Maar zoals altijd is het belangrijk om een goede basis te hebben. Bij hardlopen kunnen de juiste hardloopschoenen niet ontbreken. Het aanbod is divers en groot en hardloopschoenen moeten aan andere eisen voldoen dan “normale” schoenen. Voordat je op jacht gaat naar het perfecte paar, lees eerst dit artikel door zodat je met de juiste kennis richting de sportwinkel gaat.

Het belangrijkste is dat de schoen lekker zit, comfortabel aanvoelt en je goed ondersteunt. Zo heb je de minste kans op blessures, blaren en andere pijnlijkheden. Veel van die nare situaties kun je voorkomen door de juiste hardloopschoen te zoeken. Voordat je je hardloopschoenen gaat kopen bedenk waarvoor je ze wilt gebruiken. Op welke ondergrond ga je het meeste lopen en zelfs je gewicht speelt mee.

Alles voor je sport!

Belangrijkste factoren bij het kopen van hardloopschoenen

  1. Je voeten: Elke voet is anders. De ene voet is smal, dun, breed, kort of juist wat hoger. Dat maakt het uitzoeken en kopen van goede schoenen ook meteen zo lastig. Vooral wanneer je er mee gaat sporten is het nog belangrijker om goed naar de vorm van je voet te kijken en hier je schoen op aan te passen. Ook de manier waarop je rent is van belang. Bij goede sportschoen zaken doen ze vaak een test om je looppatroon te achterhalen. Grote merken zoals Nike en Adidas geven miljoenen euro’s uit steeds dichterbij de perfecte hardloopschoen te komen.
  2. Ondergrond: We zeiden het net al even, ook de grond waarop je het meeste gaat hardlopen is van belang voor het kiezen van de juiste hardloopschoen. De meeste paden waarop men hardloopt zijn geasfalteerd, maar ook in het bos wordt hard gelopen. De meeste paden daar zijn niet van asfalt. Ook wanneer je alleen op een atletiekbaan gaat lopen heb je andere schoenen nodig.
  3. Gewicht: Wanneer je wat zwaarder bent heb je schoenen nodig met meer schokdemping. Wanneer je juist lichter bent heb je dit minder nodig. Dit is vooral heel belangrijk om blessures te voorkomen aan je knieën en rug. De meeste blessures bij het hardlopen ontstaan juist doordat de schoen niet de gewenste ondersteuning bied.
  4. Maat: Laat je voeten goed opmeten in een sportwinkel en pas verschillende merken schoenen. Hardloopschoenen vallen nog wel eens anders, omdat maten tussen verschillende fabrieken kunnen verschillen.

Prijzen sportschoenen

De prijs voor sportschoenen verschillen uiteraard per merk en type schoen. Vaak is het zelfs goedkoper om schoenen online te bestellen, nadat je ze in de winkel hebt gepast. Ga niet af op aanbiedingen waarbij je maar een paar tientjes hoeft neer te leggen voor sportschoenen. Investeer liever iets meer om blessures en pijn te voorkomen. Dat kost je uiteindelijk meer geld.

Bij Bol.com zijn regelmatig hardloopschoenen in de aanbieding.
Klik hier om te kijken of jouw ideale hardloopschoenen in de aanbieding zijn.

 

Lees ook:

Sample sale sportkleding van EA7, Joop en Emporio Armani >>

Dit moet je weten over sportbeha's >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten