Loading

Blog

blog image

De nieuwste trend voor Billen. Squats!

21 April, 2014 - 15:05

Er wordt op social media een nieuwe hype gepromoot, de Squat. De vrouwen moeten tegenwoordig namelijk niet alleen maar slank en fit zijn, ze worden ook geacht een paar goede sport billen te hebben. Ik schrijf dit met een licht cynische ondertoon, omdat het soms iets overdreven wordt. De foto’s van meiden met “perfecte” sport-billen vliegen je om de oren. Er wordt geclaimd dat dit komt door Squats.

Het zakken door de knieën waarbij de billen naar achteren worden gedrukt gevolgd door het strekken van de knieën waardoor men weer rechtop staat.

De promotie van de Squat juich ik toe, alleen het beeld wat geschetst wordt op sociale media, niet. De squat is namelijk een heel functionele oefening waarbij veel meer getraind wordt dan alleen de billen. Het is een zeer effectieve manier om de been en bil spieren te trainen. Verder wordt er ook veel gevraagd van de buikspieren en rugspieren om de wervelkolom netjes te stabiliseren. Het vraagt een goede balans van kracht, coördinatie en lenigheid om dit goed uit te voeren.  Om tot een cosmetisch zichtbaar verschil te komen zijn er wel meer factoren belangrijk. Met alleen squats maken kom je er niet!

Ben je nieuwsgierig welke factoren dit zijn? Reageer hier of mail!

 

Lees ook:

Populaire sporttrends gespot in Nederland >>

Kickboks training: De perfecte workout >>

Ik wil mooie strakke billen, Maar hoe?! Squats? >>

reactie plaatsen

Personal-Trainer.nl maakt gebruik van cookies. Meer informatie Sluiten